Romige paddenstoelen-kippensoep en croûte
Ingrediënten
Bereidingswijze Romige paddenstoelen-kippensoep en croûte
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de uien en knoflook en snijd deze fijn. Snijd de kipdijfilets in blokjes. Snijd de paddenstoelen grof.
Stap 2
Verhit een soeppan met de roomboter. Bak de ui, knoflook en oregano 3 minuten. Voeg de kip toe en bak 5 minuten mee.
Stap 3
Voeg de bloem toe en bak, al roerend, 3 minuten. Schenk daarna een klein scheutje fond in de pan en roer goed tot je geen klontjes meer ziet. Voeg opnieuw een scheut fond toe, roer goed en herhaal tot je alle fond hebt toegevoegd. Voeg de slagroom, paddenstoelen en 200 ml water toe, breng de soep tegen de kook aan en laat 5 minuten trekken. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Stap 4
Verdeel de soep over 4 ovenvaste soepkommen en leg er een plakje bladerdeeg op. Zet ze op een bakplaat en bak 15 minuten in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 ovenvaste soepkommen ongeveer 12 cm Ø
Voedingswaarden
- Energie1120 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten45 g
- Vet90.2 gWaarvan verzadigd46.6 g