Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Romige bloemkoolpuree
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Romige bloemkoolpuree
Stap 1
Snijd de bloemkool in roosjes van 3 cm. Schil de aardappels en snijd ze in stukken van dezelfde grootte als de bloemkool. Doe de bloemkool en aardappels met de melk en slagroom in een pan. Breng aan de kook en laat in 20 minuten zachtjes gaarkoken. Schep af en toe om.
Stap 2
Verhit de boter in een (steel)pan op een lage stand. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe aan de boter. Laat 5 minuten zachtjes trekken.
Stap 3
Pureer de bloemkool en aardappels tot een grove puree. Voeg de tijmboter en nootmuskaat toe. Breng de puree op smaak met zout en peper. Pureer eventueel nog fijner met de staafmixer.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie445 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten25 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd21 g
