Romig lentesoepje
Ingrediënten
Bereidingswijze Romig lentesoepje
Stap 1
Hak de bladpeterselie, basilicum en dille grof. Overgiet de doperwtjes in een zeef met kokend water en laat ze ontdooien. Schil de bospenen met een dunschiller en schaaf ze met de dunschiller in mooie lange linten. Zorg ervoor dat de zaadjes uit de paprika zijn. Schaaf de paprika ook in dunne linten en schaaf van de courgette dunne linten van 2 cm breed. Leg de linten allemaal in een vergiet en overgiet ze met kokend water. Laat de linten goed uitlekken.
Stap 2
Verkruimel de groentebouillon tabletten. Breng in een pan de melk met de bouillontabletten aan de kook. Voeg de kruiden toe en warm 1 minuut al roerend goed door tot de kruiden iets slinken. Pureer alles met de staafmixer tot een lichtgroene soep en warm deze nog even goed door.
Stap 3
Rangschik de groentelinten en doperwtjes in soepborden en schep de hete soep erop. Serveer direct. Lekker met driehoekjes vers geroosterd witbrood.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie230 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten22 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd6 g