Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Roergebakken boerenkool met baharat en zalm
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Roergebakken boerenkool met baharat en zalm
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de melk en 3 el olijfolie tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 2
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Bestrooi de zalm met peper en zout. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de zalm 8 minuten. Keer halverwege.
Stap 3
Neem de pan van het vuur en laat met de deksel erop 10 minuten staan. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de ui 2 minuten.
Stap 4
Voeg de wortel, baharat en 2 el water toe en roerbak 5 minuten. Voeg de boerenkool in delen toe en roerbak tot deze geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Serveer met de aardappelpuree en zalm.