Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Roergebakken andijvie met bosui en tomaat
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Roergebakken andijvie met bosui en tomaat
Stap 1
Snijd de halve krop andijvie van de bovenkant naar de stronk toe in brede repen. Spoel de repen andijvie in een vergiet onder koud water en laat uitlekken. Draai de andijvie zo mogelijk in een slacentrifuge droog. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes met vocht. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
Stap 2
Snijd de bosuien in stukken van 2 cm. Snijd de knoflook in plakjes en de basilicumblaadjes in reepjes. Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak de bosui en knoflook 1-2 minuten tot ze zachter worden. Voeg hand voor hand de andijvie toe en laat al omscheppend in 2-3 minuten slinken. Schep reepjes tomaat en basilicum erdoor en warm nog heel even door.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie95 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten3 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd1 g