Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Roerbak van wokblokjes met puntpaprika, lente-ui en amandelen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Roerbak van wokblokjes met puntpaprika, lente-ui en amandelen
Stap 1
Snijd de lente-uitjes fijn en hou wat donkergroen apart. Snijd de puntpaprika in kleine reepjes, snijd de uien grof en hak de knoflook en gember fijn.
Stap 2
Bak de amandelen in een wok in de olie tot ze mooi goudgeel kleuren. Schep ze uit de wok en bak in de achtergebleven olie op hoog vuur de wokblokjes al omscheppend 5 minuten. Schep ze ook uit de wok en doe er de paprika, rode ui, knoflook, gember en lente-ui voor in de plaats (behalve het donkergroen).
Stap 3
Voeg 50 ml water en de ketjap toe, dek af met een deksel en laat op laag vuur 10 minuten smoren. Doe er dan de wokblokjes bij en warm nog 4 minuten door.
Stap 4
Garneer met de amandelen en het donkergroen van de lente-ui. Lekker met rijst en gekookte peultjes of sperziebonen met wat sesamolie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie430 kcal
- Eiwit29 g
- Koolhydraten20 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
