Roerbak van biefstukpuntjes met broccoli, peultjes en cashewnoten
Ingrediënten
Bereidingswijze Roerbak van biefstukpuntjes met broccoli, peultjes en cashewnoten
Stap 1
Pers de knoflook. Schil de gember en snijd fijn. Pers de limoen. Roer de sojasaus, knoflook, gember en limoensap door elkaar. Meng de marinade met het vlees en laat minimaal 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Stap 2
Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli in gezouten water 5 minuten beetgaar. Verwijder de steelaanzet van de peultjes. Voeg de laatste 2 minuten de peultjes toe. Giet af en spoel af met koud stromend water.
Stap 3
Verhit de olie in de wok. Schep de biefstukpuntjes uit de marinade en roerbak ze zonder marinade ca. 2 minuten. Breng op smaak met zout. Schep het vlees uit de pan.
Stap 4
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Roerbak in het bakvet de broccoli, peultjes en paprika 3 minuten. Voeg de biefstuk en de marinade toe en roerbak nog 1 minuut.
Stap 5
Rooster de cashewnoten kort in een droge koekenpan. Bestrooi voor het serveren met de cashewnoten.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie345 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten12 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd4 g