Rodekoolsteak met peterseliepesto en aardappelpartjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Rodekoolsteak met peterseliepesto en aardappelpartjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snijd de kool in plakken van 2 cm. Verdeel ze over 1 kant van de bakplaat. Bestrijk de plakken aan beide kanten met 2 el olie en bestrooi met zout en peper.
Stap 3
Snijd de ongeschilde aardappelen in stukken van ca. 3 cm. Meng in een kom met 2 el olie, zout en peper. Verdeel de aardappelen over de andere helft van de bakplaat.
Stap 4
Rooster de kool en aardappelen 45 min. in de oven. Schep de aardappelen halverwege om en keer de plakken rodekool.
Stap 5
Verwijder de dikke steeltjes van de peterselie. Hak de kaas en walnoten grof. Pureer de peterselie, kaas, walnoten en knoflook samen met de rest van de olie tot een grove pesto. Breng op smaak met zout en peper
Stap 6
Bestrijk de kool met de peterseliepesto na 40 min. roostertijd. Rooster daarna nog 5 min.
Stap 7
Serveer de rodekool met de aardappelen.
Aanvullende benodigdheden
- - grote bakplaat met bakpapier
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie597 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten57 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd8 g