Rodekoolstamppot met Aziatische twist
Ingrediënten
Bereidingswijze Rodekoolstamppot met Aziatische twist
Stap 1
Doe de aardappelen met de rode kool in een pan met de helft van het sinaasappelsap en voeg zoveel water toe dat het geheel net onder staat. Breng op smaak met zout en kook in 25 minuten gaar.
Stap 2
Meng intussen de sesamolie en de helft van de oriëntaalse kruiden. Schep de zalm voorzichtig om in de marinade.
Stap 3
Knip een vel bakpapier op maat zodat deze op de bodem van een koekenpan past.
Stap 4
Verhit 1 el olie in de koekenpan en leg het bakpapier erop. Bak de zalm in 8 minuten gaar. Lepel op het laatst de ketjap erover.
Stap 5
Giet de aardappelen en rode kool af, voeg de rest van de Oriëntaalse kruiden, het sinaasappelsap en de anijs toe, rasp de knoflook en gember boven de stamppot en lepel de crème fraîche erbij. Stamp tot een grove stamppot en breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Snijd de bosui fijn. Serveer de stamppot met de zalm en bestrooi met de bosui.