Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rodekoolschotel met draadjesvlees en appel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rodekoolschotel met draadjesvlees en appel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Giet af.
Stap 2
Stamp de aardappelen met de slagroom tot een fijne puree. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Verdeel het draadjesvlees over een grote ovenschaal. Schep de rode kool over het draadjesvlees en schep daarna de aardappelpuree erover. Strijk de aardappelpuree glad.
Stap 4
Haal het klokhuis uit de appel met een appelboor. Snijd de appel overdwars in dunne plakken. Leg de plakken appel op de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper. Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven.