Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rodekoolsalade met hüttenkäse en linzen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rodekoolsalade met hüttenkäse en linzen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 35 minuten in het midden van de oven goudbruin en knapperig.
Stap 2
Boen ondertussen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van deze sinaasappel. Verwijder vervolgens de (witte en oranje) schil van beide sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op. Laat de linzen uitlekken. Rasp de wortel.
Stap 3
Meng voor de dressing de olijfolie en het sinaasappelrasp en -sap door de cottage cheese en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rode kool om met de wortel, sinaasappelpartjes, linzen en de dressing. Serveer met de zoete aardappelfriet.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie329 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten38 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd3 g