Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rodekool met pruimen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rodekool met pruimen
Stap 1
Snipper de ui.
Stap 2
Snijd de rodekool in vier parten en snijd de harde stronk schuin weg.
Stap 3
Snijd de parten in dunne reepjes.
Stap 4
Verwarm de olijfolie in een braadpan en schep de ui, rodekoolreepjes, speculaaskruiden en pruimen erdoor.
Stap 5
Bak al omscheppend 1-2 minuten.
Stap 6
Steek de takjes tijm tussen de kool en schenk de wijn erbij.
Stap 7
Smoor de rode kool afgedekt in 30-40 minuten zachtjes gaar.
Stap 8
Schep regelmatig om.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie260 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten24 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd2 g