Rodebieten-blinis met gerookte zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Rodebieten-blinis met gerookte zalm
Stap 1
Meng intussen de mosterd met de poedersuiker, mierikswortel, crème fraîche, mayonaise, zout en peper. Snijd de rest van de rode biet in blokjes van circa ½ cm.
Stap 2
Dep de kappertjes droog met keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kappertjes in circa 3 minuten krokant. Zeef de kappertjes uit de olie boven een kom en bewaar de olie.
Stap 3
Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan. Bak van het beslag circa 5 blini's per keer circa 2 minuten, tot het beslag aan de bovenkant bijna droog is. Keer om en bak nog 2 minuten aan de andere kant. Herhaal tot het beslag op is voor circa 20 blini's.
Stap 4
Beleg de blini's met wat mierikswortelcrème. Rol een stukje zalm op en leg op de crème. Schep een paar blokjes biet erop en bestrooi gefrituurde kappertjes. Serveer 3 blini's op elk bordje.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - keukenmachine
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie490 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten42 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd7 g