Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rode puntpaprikasoep met chorizo
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rode puntpaprikasoep met chorizo
Stap 1
Snipper de ui. Snijd de paprika in kleine stukjes.
Stap 2
Verwarm 1.5 eetlepel olijfolie in een soeppan en bak de ui en paprika 2-3 minuten tot ze wat zachter worden. Strooi de milde en pikante paprikapoeder erover en roer de tomatenpuree erdoor. Bak 1-2 minuten op zacht vuur.
Stap 3
Voeg al roerend de wijn en bouillon toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Stap 4
Bak intussen in een kleine koekenpan met 0.5 eetlepel olijfolie de plakjes chorizo knapperig. Laat de plakjes op keukenpapier
Stap 5
Pureer het paprikamengsel met de staafmixer tot een mooie glad gebonden soep. Verdun zo nodig met een scheutje extra bouillon of water.
Stap 6
Serveer de paprikasoep met in het midden een lepel hüttenkäse. Leg hierop een plakje chorizo en verdeel er basilicumblaadjes over.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie195 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten8 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd5 g