Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rode linzensoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rode linzensoep
Stap 1
Snijd de ui en wortel in blokjes en snijd de chilipeper zonder zaadjes fijn. Pers de knoflook uit. Doe de rode ui met wortel en chilipeper in een pan met olijfolie. Fruit op laag vuur aan voor vijf minuten.
Stap 2
Voeg de knoflook en paprikapoeder bij de ui en wortel. Bak 1 minuut en voeg de tomatenpuree toe.
Stap 3
Doe de linzen in de pan en giet de groentebouillon erbij. Doe de deksel op de pan en kook op laag vuur tot de linzen zacht zijn. Dit duur ongeveer 30 minuten.
Stap 4
Haal de deksel van de pan en voeg het citroensap toe. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een egale massa.
Stap 5
Breng op smaak met zout en peper. Maak af met verse munt en extra vergine olijfolie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie472 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten51 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd2 g