Rode linzensoep met gegrilde groenten
Ingrediënten
Bereidingswijze Rode linzensoep met gegrilde groenten
Stap 1
Verwarm de oven op 200 °C. Giet de kikkererwten af en droog ze met keukenpapier. Meng de kikkererwten met 2 el olie, 1 el kerriepoeder, cayennepeper en een beetje zout.
Stap 2
Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 40 minuten knapperig. Schep regelmatig om.
Stap 3
Meng in een kom 1 el olie met de rode wijnazijn, de kruidenpasta met zout en versgemalen peper.
Stap 4
Verdeel 200 gr gegrilde groente over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de dressing. Bak 8 minuten in de oven.
Stap 5
Spoel de linzen af onder koud stromend water. Breng in een soeppan aan de kook met 750 ml water en een teen knoflook. Kook 10 minuten tot de linzen zacht worden.
Stap 6
Voeg de rest van de bevroren gegrilde groente toe aan de linzen en kook nog 8 - 10 minuten. Pureer de soep glad met de staafmixer.
Stap 7
Voeg de kokosmelk toe en warm door. Voeg evt. wat water toe om de soep op de gewenste dikte te serveren. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 8
Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de geroosterde groenten en kikkererwten. Besprenkel met de rest van de rodewijnazijn.