Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rode kool met dadels en vijgen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rode kool met dadels en vijgen
Stap 1
Snijd de rode ui in partjes en de vijgen in stukken.
Stap 2
Snijd de kool in vieren.
Stap 3
Snijd de harde nerf in het midden schuin weg en snijd de kool in repen van een cm breed.
Stap 4
Snijd de dadels open, verwijder de pit en snijd de dadels in de lengte in vieren.
Stap 5
Verwarm de olijfolie in een braadpan en schep de uipartjes en kool erdoor.
Stap 6
Bak al omscheppend twee minuten op zacht vuur.
Stap 7
Schep de koekkruiden, dadels, vijgen en tijm erdoor.
Stap 8
Schenk de wijn erbij en leg de boter bovenop.
Stap 9
Smoor de rode kool afgedekt in dertig tot veertig minuten zachtjes gaar.
Stap 10
Schep regelmatig om.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie230 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten23 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
