Risotto met paddenstoelen en kippendij
Ingrediënten
Bereidingswijze Risotto met paddenstoelen en kippendij
Stap 1
Halveer de prei en snijd in halve ringen. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn.
Stap 2
Snijd de shiitake en oesterzwammen in plakken van 1 cm dik. Rasp de Parmezaanse kaas grof. Meng de paddenstoelen bouillontabletten met 700 ml water.
Stap 3
Verhit een pan met 3 el olijfolie en bak de helft van de shiitake en oesterzwammen 4 minuten. Voeg de risottorijst en rozemarijn toe en roer door.
Stap 4
Blus de risotto af met 1/3 deel van de bouillon en roer door.
Stap 5
Laat de risotto 25 minuten zachtjes koken en voeg in delen de rest van de bouillon toe.
Stap 6
Roer de roomboter en Parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Verhit intussen een pan met 1 el olijfolie en bak de kippendij 5 minuten, voeg de prei en de rest van de shiitake en oesterzwammen toe.
Stap 8
Bak 5 minuten en breng op smaak met zout en peper.
Stap 9
Verdeel de risotto over de borden en leg hier de kippendij en groente op.