Risotto met kabeljauw en spekjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Risotto met kabeljauw en spekjes
Stap 1
Breng de visfumet met 600 ml water aan de kook.
Stap 2
Pel en snijd de knoflook en ui fijn. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Rasp de schil van de citroen en snijd de vrucht in parten.
Stap 3
Verhit een pan met 3 el olijfolie en bak de ui, knoflook en de helft van de rozemarijn glazig. Voeg de risottorijst toe, bak 2 minuten mee en roer door.
Stap 4
Blus af met de witte wijn en roer goed tot de risotto alle wijn heeft opgenomen. Voeg daarna 1/3 van de visfumet toe.
Stap 5
Laat de risotto 25 minuten zachtjes koken en voeg in delen de rest van de bouillon toe. Roer de crème fraîche door de risotto en breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Verhit intussen een droge pan en bak de spekreepjes in 5 minuten krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 7
Dep de kabeljauwfilet goed droog en snijd in 4 gelijke stukken. Bak in de koekenpan met het spekvet 3 minuten per kant tot de kabeljauw gaar is.
Stap 8
Verdeel de risotto over 4 borden. Roer de citroenrasp en de resterende rozemarijn door de spekjes en verdeel over de risotto.
Stap 9
Leg de kabeljauwfilet in het midden en leg er een partje citroen bij.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie533 kcal
- Eiwit37.4 g
- Koolhydraten21.4 g
- Vet30.6 gWaarvan verzadigd13.4 g