Risotto met Italiaanse roerbakgroente
Ingrediënten
Bereidingswijze Risotto met Italiaanse roerbakgroente
Stap 1
Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit een pan met 2 el olijfolie, voeg de knoflook toe en bak deze in 3 minuten glazig.
Stap 2
Voeg vervolgens de risottorijst toe en verhit deze 2 minuten al roerend mee.
Stap 3
Meng de groentebouillontablet met 800 ml kokend water.
Stap 4
Voeg een scheut bouillon toe aan de risotto en roer door tot de bouillon is opgenomen door de risottorijst.
Stap 5
Herhaal dit tot de risotto gaar is en de korrel zacht, dit duurt ongeveer 20 minuten. Zet het vuur uit.
Stap 6
Rasp intussen de Parmezaanse kaas met een fijne rasp. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas en de crème fraîche toe aan de risotto en roer dit voorzichtig door.
Stap 7
Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak de roerbakgroente in 8 minuten gaar.
Stap 8
Dep de kappertjes droog met een theedoek. Verhit een pan met de resterende olijfolie en bak de kappertjes op hoog vuur in 5 minuten krokant.
Stap 9
Serveer de risotto met de roerbakgroente en krokant gebakken kappertjes.
