Risotto met geroosterde bietjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Risotto met geroosterde bietjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2
Snijd de rode ui in partjes.
Stap 3
Snipper de gewone ui.
Stap 4
Schil de bietjes en snijd elk bietje in acht partjes.
Stap 5
Verdeel de partjes biet en rode ui in een braadslede en strooi de tijmblaadjes met wat zout en versgemalen zwarte peper erover.
Stap 6
Sprenkel de azijn en een paar eetlepels olijfolie erover.
Stap 7
Rooster de bietjes in de oven in 25-30 minuten gaar.
Stap 8
Schep alles een paar keer om.
Stap 9
Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de gewone ui zachtjes glazig.
Stap 10
Voeg de rijst toe en bak al omscheppend tot de korrels rondom glanzen.
Stap 11
Schenk de wijn erbij en laat het vocht langzaam verdampen.
Stap 12
Schenk dan de helft van de bouillon erbij en kook de risotto zonder deksel op matig hoog vuur.
Stap 13
Voeg tijdens het koken scheut voor scheut de resterende bouillon toe en roer regelmatig.
Stap 14
Schep na 15 minuten de doperwtjes erdoor, voeg de laatste bouillon toe en kook de rijst in nog 3-5 minuten tot een smeuïge risotto.
Stap 15
Roer de helft van de verkruimelde geitenkaas door de risotto.
Stap 16
Schep in warme diepe borden een berg risotto en verdeel de biet en ui over en rond de risotto.
Stap 17
Garneer met wat geitenkaas bovenop.
