Risotto met gerookte zalm en prei
Ingrediënten
Bereidingswijze Risotto met gerookte zalm en prei
Stap 1
Snijd het groene deel van de prei in ringen. Snijd het witte deel van de prei fijn. Verhit de olijfolie in een grote hapjespan. Bak hierin de witte preidelen 5 minuten op laag vuur.
Stap 2
Pers de knoflook intussen uit. Bak de knoflook 1 minuut mee, voeg dan de risottorijst toe en draai het vuur naar middelhoog. Roerbak 1 minuut.
Stap 3
Maak de groentebouillon intussen heet. Voeg de witte wijn toe. Voeg 1-2 soeplepels hete groentebouillon toe en laat de rijst roerend zachtjes pruttelen tot de bouillon opgenomen is.
Stap 4
Voeg opnieuw 1-2 soeplepels bouillon toe en herhaal het gedurende 15 minuten. Vergeet niet te blijven roeren, dit maakt het lekker romig. Voeg de groene preiringen toe en de laatste bouillon, laat pruttelen tot de rijst nét gaar is.
Stap 5
Snijd intussen de citroen doormidden. Snijd de ene helft in partjes en pers de andere helft uit. Roer de zalmsnippers, boter, Parmezaanse kaas en het citroensap door de risotto. Doe het deksel op de pan en laat 5 minuten rusten.
Stap 6
Serveer bestrooid met wat versgemalen zwarte peper en een partje citroen erbij.
