Risotto met doperwten en gegrilde asperges
Ingrediënten
Bereidingswijze Risotto met doperwten en gegrilde asperges
Stap 1
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en roer kort door tot de rijst glazig is. Voeg een scheutje bouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit scheutje voor scheutje met de rest van de bouillon tot de risotto na circa 20 minuten beetgaar is. Voeg de laatste 10 minuten de doperwten toe.
Stap 2
Bestrijk de aspergetips met olijfolie en bestrooi met een flinke snuf zout. Verhit de grillpan op een hoge stand en gril hierin de asperges tot ze mooie grillstrepen hebben en beetgaar zijn. Besprenkel met 1 eetlepel citroensap.
Stap 3
Roer de helft van de pecorino, de overige boter, overige citroensap en de citroenrasp door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Schep de risotto in borden en leg de gegrilde asperges erop. Bestrooi met de basilicum.
Aanvullende benodigdheden
- - grillpan
Voedingswaarden
- Energie650 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten81 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd9 g