Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rijstschotel met omelet
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rijstschotel met omelet
Stap 1
Klop, voor de omelet, de eieren los met 3 eetlepels water, de rode peper, gemberpoeder, zout en versgemalen peper.
Stap 2
Verhit de helft van de arachide- of zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin van de helft van het eimengsel een omelet. Bak zo ook een tweede omelet. Snijd de omeletten in brede repen.
Stap 3
Verhit voor de rijstschotel de 4 eetlepels wok- of arachideolie in een wok. Roerbak hierin de winterwortel, knoflook, ui, bleekselderij en prei circa 10 minuten.
Stap 4
Schep de rijst erdoor en bak deze circa 5 minuten mee. Schep de ketjap erdoor.
Stap 5
Bestrooi het gerecht met de pinda's en leg de omeletreepjes erop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie640 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten56 g
- Vet35 gWaarvan verzadigd7 g