Rijstsalade met gegrilde bimi en kip
Ingrediënten
Bereidingswijze Rijstsalade met gegrilde bimi en kip
Stap 1
Pel de knoflook en halveer over de lengte. Pel de ui en snijd in ringen.
Stap 2
Breng 1 liter water aan de kook samen met de kippenbouillontabletten, peperkorrels, rozemarijn, knoflook en ui. Voeg de kipfilet toe en kook deze in 12 tot 15 minuten gaar, afhankelijk van de dikte.
Stap 3
Breng een pan met water aan de kook en kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Spoel de rijst koud na het koken. Breng ook een pan met water aan de kook voor de bimi en kook in 2 tot 4 minuten beetgaar en spoel vervolgens koud.
Stap 4
Verwijder de steel en zaadlijsten van de puntpaprika en rode peper en snijd in dunne ringen.
Stap 5
Haal de kipfilet uit de pan en trek 2 vorken de kipfilet uit elkaar.
Stap 6
Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de bimi 1 minuut, draai om en grill nog 1 minuut.
Stap 7
Meng de helft van de teriyakisaus door de gekookte rijst en verdeel de rijst over de borden. Verdeel de kip, gegrilde bimi, rode paprika en rode pepers over de borden.
Stap 8
Maak de salade af met cashewnoten en de rest van de teriyakisaus.