Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rijstbowl met kip en ei
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rijstbowl met kip en ei
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Verhit een wok zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak het sesamzaad goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Stap 3
Verhit de wok met 2 el zonnebloemolie op hoog vuur. Wok de kipdijreepjes 5 minuten. Voeg de peulen en sweet chili woksaus toe en wok 5 minuten mee. Draai het vuur laag en houd warm.
Stap 4
Verhit in een grote pan 1 el zonnebloemolie en bak de eieren. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verdeel de rijst over 4 kommen. Schep daar de kip en de peulen op en verdeel de spiegeleieren erover.
Stap 6
Garneer met het sesamzaad.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie698 kcal
- Eiwit42.1 g
- Koolhydraten78.8 g
- Vet22.7 gWaarvan verzadigd7.8 g