Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rijstbowl met garnalen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rijstbowl met garnalen
Stap 1
Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen en pel ze. Verwijder ook de koppen. Schep de garnalen in een kom met een beetje chilisaus en een scheutje neutrale olie.
Stap 2
Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Rooster intussen in een hete grillpan de garnalen tot ze ondoorzichtig worden en roze kleuren.
Stap 3
Snijd de paksoi in brede repen. Roerbak in een wok met een scheutje olie de witte repen paksoi al omscheppend 2-3 minuten. Voeg de groene repen paksoi toe en roerbak alles nog 2 minuten. Schep er een beetje chilisaus, wat zout en peper door.
Stap 4
Schep de gele rijst aan één kant van wijde kommen en schep de garnalen en paksoi er in porties naast. Schep chilisaus in het midden en daarnaast een bergje seroendeng.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie650 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten79 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd6 g