Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rijst met kerrieballetjes en komkommersalade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rijst met kerrieballetjes en komkommersalade
Stap 1
Breng het gehakt op smaak met de oregano, zout en peper. Rol er balletjes van ter grootte van een walnoot.
Stap 2
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 2 minuten. Voeg de gehaktballetjes toe en bak deze in circa 4 minuten rondom goudbruin.
Stap 3
Kook intussen de rijst. Voeg de kookroom en kerriepoeder toe aan de gehaktballetjes en laat nog 5 minuten pruttelen, tot de saus wat is ingedikt en de gehaktballetjes gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Halveer intussen de komkommers. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommers in plakjes.
Stap 5
Meng in een kom de azijn met de suiker en een flinke snuf zout. Schep de komkommer erdoor.
Stap 6
Serveer de rijst met de kerrieballetjes en de komkommersalade. Bestrooi met de koriander.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie765 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten70 g
- Vet39 gWaarvan verzadigd18 g
Trefwoorden
