Rigatoni met Italiaanse gehaktsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Rigatoni met Italiaanse gehaktsaus
Stap 1
Snijd de peen, selderij en uien in zeer kleine blokjes.
Stap 2
Hak de knoflook grof.
Stap 3
Verwarm een grote sauspan op matig vuur met de helft van de olie.
Stap 4
Stoof de peen, selderij, ui en knoflook in 5 à 8 minuten met het deksel op de pan zodat alles zacht wordt.
Stap 5
Voeg het gehakt toe en druk het goed uit elkaar met een spatel, tot het los en rul is.
Stap 6
Voeg dan de wijn en nog de rest van de olie toe, laat inkoken tot de helft.
Stap 7
Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg toe.
Stap 8
Laat minstens 1.5 uur zachtjes koken op laag vuur, voeg dan de melk en oregano toe.
Stap 9
Laat nog een 0.5 uur pruttelen en breng dan op smaak met peper en zout.
Stap 10
Kook de rigatoni beetgaar zoals aangegeven op de verpakking en giet af.
Stap 11
Meng zoveel saus met de pasta als gewenst, serveer de pasta dan in de pan of op borden.
Stap 12
Lekker met een eenvoudige rucolasalade.
