Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Ricottapannenkoekjes met kersen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Ricottapannenkoekjes met kersen
Stap 1
Meng de ricotta met de melk, eidooiers en citroenrasp tot een glad mengsel. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
Stap 2
Meng de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door het ricottamengsel. Spatel het eiwit luchtig erdoor.
Stap 3
Verhit een beetje olie in een gourmetpannetje en schep een lepel beslag erin. Keer de pannenkoekjes om als er bubbels aan de rand verschijnen.
Stap 4
Verwarm de kersen in een ander pannetje of serveer ze eventueel koud. Schep de pannenkoekjes op borden, schep wat kersen erop en bestrooi met poedersuiker.
Aanvullende benodigdheden
- - gourmetstel
Voedingswaarden
- Energie140 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten10 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd3 g
