Ricotta uit de oven met homemade basilicumsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Ricotta uit de oven met homemade basilicumsaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pers de helft van de boven een schaaltje en roer er twee derde van de olijfolie door. Snijd de baguette schuin in dunne plakjes en bestrijk ze dun met de knoflookolie. Leg de plakjes op de bakplaat en rooster ze in de oven in 4-6 minuten goudbruin en knapperig. Leg de sneetjes in een mandje.
Stap 2
Teken op het bakpapier een cirkel 4 cm groter dan de ricotta. Knip de cirkel uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Giet de ricotta goed af en keer boven de cirkel op de bakplaat. Dep zo nodig het vocht dat er nog uitloopt weg met keukenpapier. Bestrijk de ricotta dun met olijfolie en strooi er 1-2 eetlepels Parmezaanse kaas over. Schuif de bakplaat in de oven en verwarm de ricotta 10-12 minuten tot de bovenkant iets kleurt en de kaas lekker warm is.
Stap 3
Maak intussen de saus: Pureer in keukenmachine het basilicum met de amandelen, de resterende knoflook, de rest van de Parmezaanse kaas, wat versgemalen peper en de overige olijfolie tot een pesto.
Stap 4
Schuif de ricotta direct uit de oven met de cirkel bakpapier op een platte schaal of plank en sprenkel een derde van de pesto erover. Verdeel de crostini eromheen en serveer de rest van de pesto er in een schaaltje bij.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine of blender
Voedingswaarden
- Energie345 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten14 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd7 g