Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Ricotta-mousse met witte chocolade en gekonfijte rode peper
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Ricotta-mousse met witte chocolade en gekonfijte rode peper
Stap 1
Klop in een kom de eidooier met de suiker geel en schuimig. Breng de melk tegen de kook aan en voeg dan al kloppend toe aan het eimengsel. Giet alles terug in de pan en laat de vla op een lage stand al roerend 2 minuten garen.
Stap 2
Schep de chocolade in een kom en voeg al roerend de warme vla toe. Klop totdat alle chocolade is gesmolten en het geheel is afgekoeld.
Stap 3
Roer de sinaasappelrasp en ricotta door de chocoladevla en verdeel over 4 glaasjes. Laat in de koelkast 2 uur opstijven.
Stap 4
Garneer de mousse met de gekonfijte pepers en een muntblaadje.