Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Riblappen uit de oven
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Riblappen uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150°C.
Stap 2
Snijd de ribbraadlappen in grove stukken.
Stap 3
Snijd de winterwortel en de pastinaak in plakken.
Stap 4
Snijd de rode ui in partjes.
Stap 5
Meng de stukken vlees in een braadslede met zout, versgemalen peper, mosterd, tijm en olijfolie.
Stap 6
Verdeel de ui, wortel en pastinaak ertussen en schenk de wijn en de fond erbij.
Stap 7
Schuif de braadslede in de oven en laat het vlees in 2.5-3 uur gaar worden.
Stap 8
Schep het vlees af en toe om.
Stap 9
Voeg zo nodig meer vleesfond of bouillon toe als het te droog wordt.
Stap 10
Lekker met gekookte aardappelen en spruitjes.
