Ribeye met roquefort-kruidenboter en uiringen
Ingrediënten
Bereidingswijze Ribeye met roquefort-kruidenboter en uiringen
Stap 1
Week de ui 30 minuten in de karnemelk. Kruimel de roquefort fijn en doe met de kruidenboter in een kommetje. Prak met een vork door elkaar. Zet de boter in de koelkast.
Stap 2
Wrijf de ribeye in met zout, versgemalen peper en de olijfolie. Bak de ribeye in een hete grillpan in 6-8 minuten aan beide kanten bruin en van binnen net rosé.
Stap 3
Roer ½ eetlepel zout en wat peper door de bloem. Verhit een laagje zonnebloemolie van 2 cm in een hapjespan. Neem met een keukentang een plukje uiringen uit de karnemelk, laat kort uitlekken en doop ze in het bloemmengsel. Tik het teveel aan bloem eraf en laat de uiringen in de hete olie vallen. Frituur ze in enkele minuten goudbruin; draai halverwege om. Laat de uiringen uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot alle uiringen gefrituurd zijn.
Stap 4
Snijd de ribeye doormidden en serveer met de roquefort-knoflookboter en de uiringen. Lekker met een groene salade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie650 kcal
- Eiwit38 g
- Koolhydraten29 g
- Vet42 gWaarvan verzadigd14 g