Rib roast met Parmezaan frieten
Ingrediënten
Bereidingswijze Rib roast met Parmezaan frieten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 ᵒC. Verwarm de boter in een ovenvaste koekenpan en braad de rib roast rondom aan.
Stap 2
Zet de pan in de voorverwarmde oven en gaar de rib roast 15 minuten.
Stap 3
Snipper intussen de sjalot voor de dressing. Doe in een kom en schenk de rode wijnazijn erbij.
Stap 4
Laat 10 minuten staan en voeg daarna de mosterd, olijfolie en fijngesneden tijmblaadjes toe. Breng op smaak met een ½ tl grof zeezout en wat grof gemalen peper. Roer goed en zet apart.
Stap 5
Snijd de avocado en komkommer in blokjes en doe deze samen met de botersla in een schaal. Schenk de dressing erbij en meng goed.
Stap 6
Bak vervolgens de frieten zoals aangegeven op de verpakking. Breng op smaak met zout. Schep ze in een mooie schaal en doe de geraspte Parmezaanse kaas eroverheen.
Stap 7
Haal de rib roast uit de oven. Verpak het in aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten. Presenteer in zijn geheel op een groot bord en serveer met de frieten en salade.
