Reuzecrostini’s met feta
Ingrediënten
Bereidingswijze Reuzecrostini’s met feta
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer het brood overlangs, leg met de snijkanten omhoog op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 2
Besprenkel met 4 el olijfolie, peper en zout. Bak in 5-10 minuten goudbruin en knapperig.
Stap 3
Rasp intussen de tomaten op een grove rasp tot je alleen de velletjes overhoud. Die gebruik je niet.
Stap 4
Breng de tomatenrasp op smaak met de rode wijnazijn, de rest van de olijfolie, peper en zout.
Stap 5
Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en schaaf met een kaasschaaf lange linten van de twee helften.
Stap 6
Snijd de snoeptomaatjes in plakjes en hak de peterselie grof. Snijd de olijven in ringetjes.
Stap 7
Bestrijk de reuze crostini’s met de geraspte tomaat. Verdeel de komkommerlinten, plakjes tomaat, peterselie en olijven erover.
Stap 8
Verkruimel de feta erboven en snijd de reuze crostini’s in punten. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie556 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten66 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd5 g