Rendierkoeken
Ingrediënten
Bereidingswijze Rendierkoeken
Stap 1
Teken op het karton het hoofd van een rendier van ca. 8 cm lang en breed. Dit lijkt wat op een peer. Knip het hoofd uit.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 175°C. Maal de hazelnoten in de keukenmachine tot kleine stukjes.
Stap 3
Doe de bloem in een kom en roer de hazelnoten, suiker en vanillesuiker met een mespunt zout erdoor.
Stap 4
Snijd de boter in kleine stukjes en schep ze door het bloemmengsel. Kneed het deeg goed door tot alles aan elkaar plakt tot een stevig deeg.
Stap 5
Bestuif het werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap van 5-6 mm dik.
Stap 6
Leg het uitgeknipte rendierhoofd op het deeg. Niet in het midden, maar goed aan de zijkant, zodat je 15 koeken uit het deeg kunt snijden. Houd met 1 hand het karton op zijn plaats en snijd met de andere hand langs het karton het hoofd uit het deeg. Doe dit nog 14 keer.
Stap 7
Leg de rendierkoeken voorzichtig met een brede spatel op de bakplaat. Zorg ook hier dat er 15 koeken op de bakplaat passen, leg ze niet te dicht bij elkaar. Maak aan de bovenkant van de hoofden gleufjes voor de oren, druk er 2 deuken in voor de ogen en een deuk voor de neus.
Stap 8
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koeken in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
Stap 9
Plak de banana-chips met een beetje glazuur uit de decoratiestift op de plaats van de oren. Plak op dezelfde manier de chocoladepinda’s op de plaats van de ogen en de rode M&M’s op plaats van de neus.
Aanvullende benodigdheden
- - stevig karton
- - keukenmachine
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie295 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten28 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd9 g