Rendier kersttaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Rendier kersttaart
Stap 1
Breek de chocolade boven een kom. Breng in een pan een laag water aan de kook. Hang de kom boven het water en laat de chocolade al roerend smelten.
Stap 2
Teken met een stift een linker en rechter gewei op een vel papier. En twee boogjes voor de ogen met wimpers. Leg het bakpapier over de tekening en plak vast met plakband.
Stap 3
Vul met een theelepel de tekeningen in met gesmolten chocolade. Plaats een satéprikker onderaan elk gewei zodat de onderste helft van de prikker nog onder het gewei uitsteekt. Bedek de bovenkant royal met gesmolten chocolade.
Stap 4
Rol voor de neus van het rendier een grote ovalen bol van de rode fondant.
Stap 5
Bekleed de schaal met vershoudfolie, laat extra folie over de rand hangen. Snijd de cake in plakken van een ½ cm en bedek de wand van de schaal hiermee. Snijd de cake waar nodig op maat.
Stap 6
Schep de helft van het slagroomijs in de schaal. Verdeel de frambozen erover en bedek met de rest van het ijs. Dek de schaal af met cake en vouw het vershoudfolie dicht.
Stap 7
Laat de ijstaart in de schaal minimaal 1 uur opstijven in de vriezer. Keer de ijstaart met behulp van een groot bord om en verwijder de schaal en het vershoudfolie.
Stap 8
Bestrijk de cake rondom met Nutella met een spatel, dit hoeft niet helemaal glad te zijn. Zet de taart eventueel terug in de vriezer tot gebruik.
Stap 9
Verwijder voorzichtig de wimpers en het gewei van het bakpapier. Zet kort voor serveren het gewei bovenop de taart. Druk de boogjes in de Nutella op de plaats van de ogen en geef Rudolf zijn rode neus.