Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rendang
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rendang
Stap 1
Wrijf de sjalot, knoflook, rode peper, gember, citroengras en alle specerijen fijn in een ruime vijzel of in de keukenmachine tot een kruidenpasta (boemboe).
Stap 2
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de boemboe zachtjes 4-5 minuten. Rooster intussen de kokos zonder te kleuren in een droge, hete koekenpan. Houd apart. Voeg het vlees toe aan de boemboe en bak al omscheppend rondom aan.
Stap 3
Schep de kokosrasp en kokosmelk erdoor en voeg een scheutje water toe. Stoof afgedekt 2,5-3 uur, tot het vlees gaar en zacht is.
Stap 4
Stoof het laatste half uur zonder deksel zodat het vocht kan inkoken. Kook intussen de rijst en serveer de rendang met de rijst. Bestrooi met peterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - vijzel
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie1100 kcal
- Eiwit51 g
- Koolhydraten72 g
- Vet67 gWaarvan verzadigd36 g