Rendang met gebakken banaan
Ingrediënten
Bereidingswijze Rendang met gebakken banaan
Stap 1
Extra nodig: blender of keukenmachine.
Stap 2
Breng de runderlappen op kamertemperatuur.
Stap 3
Snipper de sjalotjes.
Stap 4
Hak de knoflook fijn.
Stap 5
Rasp de gember.
Stap 6
Snijd de pepers, verwijder de zaadjes en hak de pepers fijn.
Stap 7
Snijd de runderlappen in blokjes van 3 cm.
Stap 8
Meng sjalot, knoflook, gember, rode peper, koriander, komijn en eenvierde van de kokosmelk in de blender of keukenmachine tot een fijne pasta.
Stap 9
Doe deze pasta over in een braadpan en meng de resterende kokosmelk erdoor.
Stap 10
Schep de blokjes vlees erdoor en breng alles al roerend op matig hoog vuur aan de kook.
Stap 11
Laat het vlees 2.5-3 uur heel zachtjes sudderen.
Stap 12
Roer regelmatig en laat het vocht verdampen tot de olie zich afscheidt.
Stap 13
Bak dan al omscheppend tot het vlees bruin kleurt.
Stap 14
Pel als het vlees bijna klaar is de bananen en halveer ze in de lengte.
Stap 15
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de bananen in 2-3 minuten licht bruin.
Stap 16
Serveer de rendang met rijst en leg de bananen erop.
Stap 17
Menusuggestie voor: roergebakken taugé met stukjes rode paprika en kleingesneden koriander.
Stap 18
Na: blokjes mango met geraspte kokos.