Regenboogpizza
Ingrediënten
Bereidingswijze Regenboogpizza
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Verwijder de stelen en zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Snijd de snoeppaprika's in ringen en verwijder de steel en de zaadjes.
Stap 2
Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk het deeg, behalve de randen, met de tomatensaus uit de verpakking. Bestrooi de tomatensaus met geraspte mozzarella.
Stap 3
Verdeel de groente in gekleurde stroken over de lengte van de pizza, in de volgorde van de regenboog: rode paprika, oranje snoeppaprika, gele paprika, groene paprika en voor paars de ui. Bak de pizza in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar.
Stap 4
Halveer de pizza in de breedte en snijd beide helften diagonaal in 2 grote punten waar alle kleuren groenten op zitten.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
Voedingswaarden
- Energie477 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten61 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
