Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Red velvet donuts
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Red velvet donuts
Stap 1
Rol het deeg tot circa 1 cm dik uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek of snijd cirkels van 7 cm Ø uit het deeg en een kleinere cirkel van 3 cm Ø voor het gat.
Stap 2
Leg de donuts op de bakplaat en laat afgedekt nog 30 minuten rijzen.
Stap 3
Verhit een laagje olie in een pan tot 170ºC. Bak de donuts in de olie een voor een in circa 1 minuut aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 4
Meng voor het glazuur de poedersuiker met 2 eetlepels bietensap. Haal de donuts door het glazuur en laat afkoelen.
Aanvullende benodigdheden
- - uitsteekvormpje
- - bakplaat met bakpapier
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie235 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten32 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd3 g
