Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Ratatouille
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Ratatouille
Stap 1
Snijd de knoflook in plakjes. Snijd de ui in ringen. Snijd de tomaten in plakken. Snijd de courgette en de aubergine in plakjes.
Stap 2
Verhit in een ondiepe braadpan de boter en fruit knoflook met de helft van de Provençaalse kruiden.
Stap 3
Leg de plakjes ui, tomaat, courgette en aubergine om en om dakpansgewijs in de pan en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
Stap 4
Voeg de wijnazijn en 50 ml water toe aan de groente en bestrooi met de rest van de Provençaalse kruiden. Steek er het laurierblad tussen.
Stap 5
Draai het vuur laag en smoor de groenten met het deksel op de pan in 10-15 minuten gaar. Voeg indien nodig extra vocht toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Lekker met rijst.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie137 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten11 g
- Vet7 gWaarvan verzadigd4 g