Ratatouille met kipdrumsticks uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Ratatouille met kipdrumsticks uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de knoflook fijn.
Stap 2
Snij de aubergine, de courgettes en de paprika’s in stukken. Hak de peterselieblaadjes grof.
Stap 3
Mix de tijm, knoflook en de olijfolie in een grote mengkom met zout en peper.
Stap 4
Leg de kipdrumsticks in een grote ovenschaal, druppel er 2 eetlepels tijm-knoflookolie overheen en hussel.
Stap 5
Bak de kip 15 minuten in de oven.
Stap 6
Hussel de stukken aubergine, courgette en paprika door de overgebleven tijm-knoflookolie.
Stap 7
Haal de ovenschaal uit de oven, verdeel de groenten rondom de kip in de schaal en zet het geheel terug in de oven.
Stap 8
Rooster 10 minuten, leg dan de trostomaatjes erop en rooster nogmaals 10-15 minuten, of tot de kip en groenten gaar zijn.
Stap 9
Bestrooi met peterselie en serveer.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie420 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten18 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
