Ramensoep met gamba, ei en limoen
Ingrediënten
Bereidingswijze Ramensoep met gamba, ei en limoen
Stap 1
Laat de gamba’s ontdooien. Kook de eieren in 6 minuten zacht. Laat schrikken onder koud stromend water.
Stap 2
Verwijder de steel en pitjes van de rode peper en snijd in schuine, dunne ringen. Snijd de sushi gember in dunne reepjes.
Stap 3
Breng in een ruime pan 2 l water aan de kook. Voeg het soeppoeder en zakjes saus uit de ramen noedels verpakkingen toe.
Stap 4
Voeg de gember en de rode peper toe. Gaar de gamba's 5 minuten in de hete bouillon. Breng op smaak met versgemalen peper.
Stap 5
Halveer de limoen en snijd 1 helft in 4 parten. Voeg het sap van de resterende halve limoen toe aan de bouillon.
Stap 6
Verdeel de rauwkostsalade en de sojabonen over 4 ruime kommen. Leg in elk kom een blok ramen noedels en schenk er 500 ml van de kokend hete bouillon op. Wel 3 minuten.
Stap 7
Pel en halveer de eieren. Hak de koriander grof. Roer de noedels los in de bouillon met een vork of chopsticks.
Stap 8
Verdeel de gamba's over de hete bouillon. Leg in elke kom een ei en een partje limoen. Bestrooi met koriander en serveer met grof gescheurde nori.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie357 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten22 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd4 g