Ramen met groentebloemetjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Ramen met groentebloemetjes
Stap 1
Halveer de overige wortel in de breedte, zodat je 2 stukken van ongeveer 6 cm hebt. Snijd in de lengte V-vormige strips eruit.
Stap 2
Herhaal dit rondom de wortel tot er een soort bloempatroon ontstaat. Snijd de wortel vervolgens in dunne plakjes.
Stap 3
Snijd een kleine V-vormige strip uit de apart gehouden champignons. Herhaal nog 2 keer kruislings tot er een soort bloempatroon ontstaat.
Stap 4
Snijd de overige bosui in de lengte in dunne reepjes. Leg in ijswater zodat ze gaan krullen.
Stap 5
Verhit de sesamolie, voeg de spinazie toe en laat in 2 minuten slinken op een lage stand. Zeef de bouillon en voeg de sojasaus toe.
Stap 6
Kook de wortel- en champignonbloemen circa 3 minuten in de bouillon en neem uit de pan. Kook de eieren zacht en laat schrikken onder koud water.
Stap 7
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel over kommen. Leg de spinazie aan een kant ernaast.
Stap 8
Leg de groentebloemetjes in de kommen en giet de bouillon voorzichtig erbij. Knip het overige norivel in stukjes.
Stap 9
Pel de eieren en leg ze in de kommen. Serveer direct met de bosui en nori.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie640 kcal
- Eiwit38 g
- Koolhydraten37 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd9 g
Trefwoorden
