Ragout van kippenbouten met bladerdeegdakje
Ingrediënten
Bereidingswijze Ragout van kippenbouten met bladerdeegdakje
Stap 1
Doe de kippenbouten met de bouillon in een grote soeppan, breng aan de kook en laat op een lage stand met het deksel op de pan 1 uur en 30 min. zachtjes garen.
Stap 2
Neem de bouten uit de pan, verwijder het vel en pluk het vlees van de botten. Verdeel het in 3 porties, laat afkoelen en bewaar 2 porties afgedekt in de koelkast. Houd de bouillon warm op een lage stand.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de helft van de boter in een pan en voeg de bloem toe. Laat in 5 min. zachtjes garen. Voeg 850 ml van de hete bouillon en de slagroom al roerend toe en breng aan de kook. Bewaar de rest van de bouillon voor de gele linzencurry. Laat zachtjes koken tot een gebonden ragout en roer regelmatig.
Stap 4
Verhit de rest van de boter in een hapjespan en bak de roerbakmix met zout en peper 3 min. Voeg de diepvriesgroenten en dragon toe en bak 3 min. mee. Meng de groenten met 1 portie kippenvlees en de selderij door de ragout.
Stap 5
Schep de ragout in de ovenschaal. Bestrijk de rand van de schaal met ei. Rol het bladerdeeg uit, verwijder het bakpapier en leg overhangend op de schaal. Druk de randen aan en snijd het overhangende deeg 1 centimeter buiten de schaal af. Gebruik om het deeg verder te decoreren. Bestrijk de bovenkant met de rest van het ei en maak 3 inkepingen in het deeg. Bak in 30 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie840 kcal
- Eiwit39 g
- Koolhydraten46 g
- Vet54 gWaarvan verzadigd34 g