Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Rabarber-gember slush
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Rabarber-gember slush
Stap 1
Breng de rabarber, 150 ml citroensiroop en de gember in een pan met dikke bodem aan de kook. Laat afgedekt 4-5 minuten koken op de laagste stand. Laat het mengsel helemaal afkoelen en pureer dan in een keukenmachine.
Stap 2
Giet dit mengsel in een ondiepe diepvriesbak en zet afgedekt in de diepvries. Laat de puree in circa 3 uur bevriezen tot het mengsel stevig is.
Stap 3
Schep het rabarbermengsel vlak voor het serveren in de keukenmachine of gebruik een staafmixer en draai kort zodat het mengsel zachter wordt en een dikke slush ontstaat. Maal de aardbeien met 50 ml citroensiroop fijn. Verdeel de slush met crushed ijs over 4 glazen en giet de aardbeiensiroop erop.