Quinoa salade met gegrilde watermeloen
Ingrediënten
Bereidingswijze Quinoa salade met gegrilde watermeloen
Stap 1
Spoel de quinoa en kook in een pan met 800 ml water en een beetje zout op laag vuur in 8 - 10 min. Zet het vuur uit en laat stomen met het deksel op de pan.
Stap 2
Halveer de watermeloen en snijd in plakken van 1 cm dik. Halveer de plakken en verwijder de schil.
Stap 3
Verhit de grillpan. Bestrijk de watermeloen in met 2 el olie en gril de plakken tot aan beide zijden mooie grillstrepen ontstaan.
Stap 4
Maak intussen een dressing van de resterende olie en 2 el vocht van de sushi gember. Snijd de gember fijn en voeg toe.
Stap 5
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 6
Pluk de blaadjes van de munt, scheur grof en meng in een ruime saladeschaal met de rucola melange.
Stap 7
Verdeel er de watermeloen met de dressing over.
Stap 8
Hak de noten grof, verdeel met de granaatappelpitjes over de salade.
Aanvullende benodigdheden
- - Grillpan
- - kwastje
Voedingswaarden
- Energie403 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten34 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd3 g