Quiche met tomaat en geitenkaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Quiche met tomaat en geitenkaas
Stap 1
Meng in een kom de bloem met wat zout, de blokjes boter, de eidooier en het water en kneed alles met koele handen snel tot een homogeen deeg.
Stap 2
Voeg eventueel nog iets meer water toe als het te kruimelig blijft.
Stap 3
Vorm een deegbal en laat deze verpakt in huishoudfolie in de koelkast een half uur rusten.
Stap 4
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dunne ronde lap van dertig cm doorsnee.
Stap 5
Leg deze in de vorm en druk hem aan de rand goed aan.
Stap 6
Laat de taartbodem nog een kwartier in de koelkast rusten en verwarm intussen oven voor op 190°C.
Stap 7
Klop in een kom de eieren los met de slagroom, oregano, peterselie en wat zout en versgemalen peper.
Stap 8
Verdeel dit mengsel in de taartvorm.
Stap 9
Halveer de tomaten en de olijven.
Stap 10
Leg de tomaten met de snijkant naar boven in de vorm.
Stap 11
Leg op elke tomaat een plakje geitenkaas en daarop een olijf.
Stap 12
Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
